Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ
2017.október 09.

 

Kedves dózsás diákok, szép napot kívánva köszöntelek Benneteket Zsuzsa nénivel együtt.   

Szép napot és kellemes hetet kívánok nektek! Ugyan a papírgyűjtés eredményéről most még nem tudok beszámolni nektek, de tapasztalatom szerint sok nagyszülő, szülő és diák, pedagógus gyűjtötte a papírhulladékot. A dózsás diákközösség nevében itt szeretném megköszönni az önzetlen segítséget kollégáimnak, Horváth Gyulának, Bán Mihálynak, Pásztor Róbertnek, Udvari Péternek, Orbán Zsoltnak, Horváth Miklósnak valamint Hornung Tibor, Hunyadvári Péter karbantartóknak, és azon a diáksegítőknek, akik lelkiismeretesen és megbízhatóan végezték munkájukat, neveik jövő héten kerülnek említésre, mert nem szeretném, ha közülük bárki is kimaradna. Kérem is, hogy a portán elhelyezett listára írja fel mindenki a nevét, aki legalább egy órát segített a konténernél. Köszönjük az önzetlen munkát a Dózsavárosi Baráti Kör tagjának Farkas Tamásnak, a Polgárőrség tagjainak, ők reggelente 7.00 órától segítettek nekem a mérlegelésnél, pakolásban. Öröm volt tapasztalni, hogy iskolánk egykori diákjai Kékesi Szabolcs, Vági Martin és Devecseri Tibor is önzetlenül és lelkesen szorgoskodtak.

Kedves dózsás diákok! Az idei évben nem hirdetünk vadgesztenye gyűjtési akciót, így javasoljuk, hogy interneten tájékozódjatok a felvásárlási lehetőségekről.

 

A takarékossági hőmérő akciónkkal kapcsolatosban Bán tanár úr szeretné megosztani veletek gondolatait.

Jó reggelt kívánok!

A múlt héten az Energiafelügyelet két tagjával, Göndör Dáviddal és Kerékgyártó Bencével körülnéztünk az alsós épületben és az udvaron. Kisebb gondokat láttunk, de alapvetően rendben voltak a dolgok. E héten hát kitűzzük a TAKARÉKOSSÁGI HŐMÉRŐ következő célját. A cél egy AKCIÓKAMERA megvásárlása az iskola részére. Ezt a kamerát bármelyikünkre felszerelve a többiek is megismerhetik, hogyan látja a környezetét az, aki sportol, rollerezik, gokartot vezet, vagy bármit tevékenykedik. A kamerás felvételt az is visszanézheti, aki az akció részese, így mindannyian egy új látásmódot ismerhetünk meg.

Az akciókamera már néhány heti takarékoskodással megvalósítható. Továbbra sem kell tehát mást tennünk, mint ugyanilyen gondosan lekapcsolni a villanyt, ha az osztály elmegy másik órára, elzárni a vizet, ha már nincs rá szükség, becsukni az ablakot a szellőztetés után, a kukába dobni a szemetet, és vigyázni a berendezéseinkre, hogy ne azokat kelljen pótolni, hanem új, egyre jobb dolgokat vehessünk. Néhány egyszerű, magától értetődő és különösebb fáradságot nem igénylő dolog betartásával folyamatosan gazdagodhatunk, bővíthetjük az eszközeinket. A cél tehát egy akciókamera. Jó takarékoskodást kívánunk mindenkinek!            /Bán Mihály/

 

Sok jó megfejtést küldtettek az Okoskodó játékunkra. A jó választ és helyes megfejtők neveit Pfennig Hanna, a jövő heti kérdést, melyre csütörtökig várjuk a megfejtéseiteket, Sági Letícia osztja meg velünk.

Pfenning Hanna: Az okoskodó múlt heti kérdésére adott helyes válasz a három legősibb magyar ló fajta lipicai, hucul, shagya

Akik helyes választ küldtek Polgár Sára 5. a, Somlai Gellért 5.b, Csóka Léna 5.a, Fazekas Anna 5.a, Jankovics Blanka 5.a, Csillag Gréta 5.a, Kovács Anna 5.a, Font Lili 5.a, Csirke Benigna 5.a, Vadas Márk 5.b.

Melyik a legkisebb növésű lófajta és milyen magasságú?

 

Kedves alsós diákok! Az idén újra lesz tökfaragó verseny, melyre a munkáitokat október 16-20. között várják Andi néni és Szilvi néni a 4. c osztályban. Az eredményhirdetésre október 25-én kerül sor.

Aki még nem hangolódott rá kellőképpen a mai napra és az előttünk álló iskolai hétre, azokat egy diák magvas gondolataival szeretném jobb kedvre deríteni. Megpróbáltam jó lenni, de nagyon unatkoztam.

Legyen örömteli és boldog napjuk a héten név–és születésnapjukat ünneplőknek. Valamennyi dózsás diáknak és tanáriaknak élményteli hetet kívánok.

Köszönjük a figyelmeteket és most átadom a szót Márta néninek.

 

                                                                       Lambert Zsuzsanna

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum