Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ
2017.október 02.

 

Remélve, hogy mindenkinek kellemesen és tartalmasan telt a hétvégéje, köszöntelek Benneteket, külön is köszöntve és sok boldogságot kívánva a héten név-és szülinapjukat ünneplő diákokat. A dózsás sulirádió októberi első adásával jelentkezünk.

Szép napot kívánva köszöntelek én is Benneteket! Múlt héten tartottuk az iskolai diáktanács második ülését, a felsős diákok aktív részvételével, sok jó ötlet és javaslat hangzott el. Viszont kérem, hogy az elhangzott kéréseiteket, névvel ellátva az Ötletládába dobjátok be, hogy érdemben is tudjunk vele foglalkozni. Akik valamilyen oknál fogva nem tudtak az ülésen ott lenni, azok a mai napon, a 2. szünetben a Diákönkormányzati faliújságnál keressenek meg.

A héten elindítjuk a TAKARÉKOSSÁGI HŐMÉRŐ AKCIÓNKAT, melynek LOGÓJÁT Méri Ákos 8. c osztályos diákunknak köszönhetjük. Bán Mihály tanár úr és Göndör Dávid valamint Kerékgyártó Bence 8. a osztályosok járják végig hetente az alsós és felső épületet valamint az iskola udvarát. Amennyiben rendben találnak mindent, úgy hetente 10.000 Ft-ot írnak jóvá és be is számolnak nekünk majd tapasztalataikról. Voltak javaslataitok, hogy milyen cél érdekében hirdessük az akciót, de holnapig még várjuk az ötletládába az ötleteiteket.

A szervező tanító nénik az alsós SUDOKU verseny eredményhirdetésére várják a könyvtárba a résztvevőket. a mai napon, a 2. szünetben.

 

Az alsó és felső tagozaton lezajlottak az iskolai Sudoku versenyek. Minden évfolyamról az első 3 helyezett vehet részt a megyei sudoku bajnokságon.

Eredményeink:

 1. évfolyam:
 1. Ondró Máté 2.c
 2. Zalai Lora 2.b
 3. Dezső Dániel 2.b
 1. évfolyam:
 1. Sényi Virág 3.a
 2. Szilák Noémi 3.a
 3. Mocsár Emese 3.b
 1. évfolyam:
 1. Tihanyi Gyöngyvér 4.a
 2. Pölös Petra 4.a
 3. Kiss Natália Éva 4.a
 1. évfolyam:
 1. Kovács Jázmin
 2. Tóka Máté
 3. Király Nóra
 1. évfolyam:
 1. Nagy Katalin Míra
 2. Grám Botond
 3. Érsek Titusz
 1. évfolyam:
 1. Faragó Kíra
 2. Vajda Bálint
 3. Soós Máté
 1. évfolyam:
 1. Fenyő Laura
 2. Szabados Dániel
 3. Zalai Glória

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és jó versenyzést kívánunk az októberi megyei fordulón is! 

Matematika Munkaközösség

 

Jó néhányan említettétek, hogy a folyosó ügyeletesekre egyes diákok nem hallgatnak, ezért szeretném kérni a diák ügyeleteseket, hogy ebben az esetben feltétlenül keressétek meg az ügyeletes tanárt.

A jövő heti, keddtől csütörtökig, 14.00- 17. 00 óráig tartó őszi papírgyűjtésnél Zsuzsa néni várja 6. osztálytól a diákok jelentkezését a pakoláshoz. Aki szívesen segítene, az kérjük a nevét írja fel a portán elhelyezett lapra. Talán a jutalom sem marad el.

Az Okoskodó fejtörő játékunk múlt heti jó megfejtését Sági Letícia osztja meg velünk és Pfenning Hanna teszi fel az eheti kérdést, melyre a megfejtéseiteket csütörtökig várjuk.

Az első európai díjugrató versenyt Londonban rendezték, a 19. században.

Melyik a három legismertebb magyar lófajta?

Valamennyi dózsás diáknak és tanárainknak élmény teli hetet kívánok, hisz minden nap új kihívást, de egyben újabb élményt is tartogat számunkra.

Legyen szép és mosolygós a napotok! A most elhangzott adásunkat írott formában is olvashatjátok iskolánk honlapján, hetente frissítve sport és tanulmányi verseny eredményekkel.

Zsuzsa nénivel együtt köszönjük figyelmeteket. Most pedig átadom a szót Márta néninek.

Kedves Gyerekek!

Szívem szerint most néhány perc zenehallgatással kezdeném a hetet, hisz tegnap ünnepeltük a Zene Világnapját, melyet 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplünk október 1-én. Egy biztos: ilyenkor az emberek legmélyebb érzéseiket és legszebb reményeiket juttatják kifejezésre a zene nyelvén.

Ebből az alkalomból országszerte több koncertet, és más zenei programot is rendeztek. Az igazság, ami a világ minden népművészetében, zenei stílusában ezernyi színben mutatkozik meg, képessé tesz bennünket arra, hogy egyetértésre jussunk egymással. Milyen jó lenne, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.

Jó lenne az is, ha legalább ilyenkor egy-két percet a csendnek szentelnénk mindenütt a világon – a gondolkodásnak, a hallgatásnak és az elmélyedésnek, ha az adott időben az egész világon lenne egy pár percnyi csend, mert ez nagyon fontos a zene élvezéséhez.

Néhány idézetet mondok Nektek a zenével, annak hallgatásával, szeretetével kapcsolatban zeneszerzőktől, íróktól, filmrendezőktől:

 • A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedved, emléket teremt, megváltoztathatja az életedet.
 • A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér.
 • A zene rendet teremt a csöndben.
 • Aki a zenét szereti, soha nem lehet igazán boldogtalan.
 • Könnyebb az élet, ha dalolhatsz róla.

Számtalan szép gondolatot mondhatnék még, de Kodály Zoltán szavaival fejezem be, melyek pénteken, a veszprémi koncerten is elhangzottak, ahol sok dózsás tanuló zenélt nagy örömünkre:

 • Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (…) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.

S most egy teljesen más, de ugyanolyan felemelő szép eseményről szólok Nektek. Csütörtökön vendégek érkeznek iskolánkba – jelmondatunk tehát a következő lesz:

„Fogadjuk szeretettel vendégeinket!”

 • Október 5-én kedves – már visszatérő – vendégeink érkeznek Erdélyből, Székelyföldről.
 • A Gyergyóditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola 38 nyolcadik és hetedik osztályos tanulója vendégeskedik a Dózsa Iskola tanulóinál.
 • A hozzánk érkező erdélyi gyerekek többsége már vendégül látott egy-egy dózsás diákot, amikor júniusban a dózsások Ditróba látogattak.
 • Szeretnénk most ezt a vendégszeretetet viszonozni, s iskolánkat és Veszprémet megmutatni székely barátainknak.
 • A csoporttal 4 kísérő tanár érkezik, köztük az iskola igazgatónője.
 • Szombaton és vasárnap a gyerekek kirándulnak Budapestre és a Balatonhoz.
 • Pénteken Ti is találkozhattok velük, hiszen október 6-án velünk ünnepelnek, meglátogatják az iskolamúzeumot és közös sportdélutánra is sor kerül.
 • Sőt, ha lehetőség lesz rá testvériskolai szerződés aláírására is sor kerül pénteken, amiről Ti dózsások is értesülhettek majd.
 • Kérünk tehát mindenkit, hogy dózsáshoz méltó módon várjuk és lássuk vendégül az erdélyi gyerekeket.
 • köszönjük szépen a vendéglátó dózsásoknak és szüleiknek a segítséget, akiket ma Bokor Zsuzsa néni 5 órára vár az ének terembe, s természetesen a gyerekek is jöhetnek!

Jelmondatunk tehát a következő lesz:

„Fogadjuk szeretettel vendégeinket!”

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum