Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ – Frissítve

SULIRÁDIÓ
2017.szeptember 25.

 

Sziasztok, jó reggelt és napsugaras, szép napot kívánok minden dózsás diáktársamnak. Szeptember havi utolsó sulirádiós adásunkkal jelentkezve, reméljük, hogy a hét közepétől az ősz is a barátságosabb arcát mutatja majd.

 

Kedves dózsás diákok, köszöntelek Benneteket én is az előttünk álló hét kezdetén. Dudás Sándor hallássérült költő versével a Siketek Világnapjára emlékeznék, melyet szeptember 28-án tartanak.

Tőled hangok rejtenek! De beszélnek hozzám a kezek, arcok, szemek, fák, virágok. Segítsetek emberek, hogy a világ teljes legyen!

A népmese napját 2005 óta, Benedek Elek meseíró születésnapján (1859) ünnepeljük. Forduljunk tisztelettel ezen a napon is a magyar és más népek meséi felé, hisz mesék örök érvényű igazsága az, hogy mindig a jó győz a rossz felett. Bencsik Éva néni és diákjai a pénteki iskolarádióban, meseolvasással emlékeznek e jeles napra.

 

Ezen a héten kerül megrendezésre a felső tagozatosok iskolai SUDOKU versenye. Évfolyamonként az első 3 helyezett vehet részt a megyei SUDOKU bajnokságon. A verseny időpontja: csütörtök 14 óra. A verseny helyszíne: fizika terem. Jelezzétek a matematika tanárotoknál, ha szeretnétek versenyezni, mindenkit sok szeretettel várunk.

 

Licsárné Erika néni, az iskolánk védőnője októbertől indítja el az felsősöknek a csecsemőgondozó szakkört. Akiket érdekel a lehetőség, azok a mai osztályfőnöki órán keressék meg Erika nénit a védőnői szobában időpont egyeztetés miatt. Nem csak lányokat, de a fiúkat is szeretettel várja.

 

Halmayné Márta néni keddi szakkörei elmaradnak.

Kedves diáktanács tagok! Csütörtökön 14. 15-kor diáktanács ülést tartunk a könyvtárban, ahová osztályonként legalább 1 főt várnék.

 

Az Okoskodó múlt heti kérdésére adott jó választ Pfenning Hanna 5. a osztályos diáktól hallhatjátok.

 

Kincsem volt az a híres versenyló, akiről 2017-ben nagysikerű mozifilm készült. Ezen a héten 70 db jó megfejtést kaptunk. A helyes megfejtők nevei hamarosan olvashatóak lesznek a honlapon.

 

Sági Letícia 5. a osztályos tanulónk pedig a következő heti kérdést ismerteti.

Mikor rendezték és hol az első európai díjugrató versenyt?

 

Az őszi papírgyűjtést október 3-6-ig hirdetjük, örülnénk, ha a Dózsavárosban lakóktól is hoznátok papírhulladékot, talán az idős emberek is szívesen vennék az udvarias megkeresést. Zsuzsa néni pedig várja azon fiúk jelentkezését, akik szívesen segítenének a délutáni órákban a pakolásnál.

 

Kedves diákok! A Kukkantó Egyesület Veszprémi vakáció címet viselő országos pályázatának beadási határideje szeptember 30-a, a felhívás a faliújságunkon olvasható, csütörtökig nálam vagy tanítóitoknál, tanáraitoknál is leadhatóak a családi vakáció élményeiről szóló versek és prózák.

 

Kívánom, hogy a héten név–és születésnapjukat ünneplőknek legyen szép és örömteli napjuk és nekünk pedig élmény teli hetük. Zsuzsa nénivel együtt köszönjük a kitartó figyelmeteket és átadom a szót Bán Misi bácsinak.

 

SZERESD AZ ELSŐST!

A múlt hét jelmondata az iskola legnagyobbjairól, a nyolcadikosokról szólt. Az e heti jelmondat a legkisebbekre irányítja a figyelmet. Az elsősök az idén érkeztek, tavaly még óvodások voltak. Előttük áll még minden, ami az iskolás létből következik. Most ismerkednek a társaikkal és az épülettel, most tanulják a szabályokat, most tanulnak meg tanulni. Ebben az időszakban sok segítségre szorulnak, sok odafigyelést és törődést igényelnek.

Persze könnyebb szeretni, ha az elsős a testvérünk, az unokatestvérünk, a barátunk öccse vagy húga, a szomszédban lakik, vagy csak éppen ismerjük valahonnan. A lényeg azonban pont az, hogy az elsősre nem azért kell jobban figyelnünk, mert jóban vagyunk vele, hanem mert elsős. Az elsős létéből fakadóan bizonytalanabb, és szüksége van a segítségünkre.

Az elsősök különleges helyet foglalnak el egy iskola életében. Ők ismeretlenül is minden most idejáró és valaha idejárt diák utódai. Ugyanazt az utat fogják bejárni, mint a mostani másodikosok, harmadikosok, negyedikesek, akik egy-két év múlva felsősök lesznek; mint a mostani ötödikesek-hatodikosok-hetedikesek, akik egy-két év múlva a legnagyobbak lesznek itt, vagy a nyolcadikosok, akik nemsokára elmenni készülnek a középiskolába. A mostani elsősök bizony mindezeknek az utódai és örökösei.

Mutassuk meg hát nekik mindazt, ami jó az iskolában, és szeressük és segítsük őket, hogy túljussanak a kezdeti nehézségeken, és jövőre már másodikosként ők is segítsenek az akkori elsősöknek.

A heti jelmondat tehát: SZERESD AZ ELSŐST!

Békés hetet kívánok mindenkinek!

Elhangzott az iskolarádió 2017.09.25-i adásában

                                  

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum