Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

 Sulirádió

  1. június 06.

Jó reggelt, szép napot kívánok nektek kedves dózsás diáktársaim! A hársfák bódító illata, a napsugarak melengető sugarai, a hívogató balatoni strandok , a zamatos gyümölcsök bizony már a nyár és ezzel a szünidő közeledtét is jelzik. Ha még nem választottatok a gazdag szünidei és tábori kínálatból, a diákönkormányzatunk által összeállított választékot ajánljuk a figyelmetekbe.  

Kedves felsős diákok! A diáknapot június 14-én, szerdán 8. 00- 12. 00 óráig szervezzük, amely ez évben egy városismereti séta lesz a Benedek hegy környékén, óvóhely látogatással és fagyizással egybekötve. Jövő hét hétfőn, az osztályfőnöki óra keretében 8 órától, az iskolarádión keresztül, a menetlevél kérdéseihez kapcsolódó előadást hallhatunk Jákói Bernadett, helytörténeti kutatótól. A menetlevelet csak szerdán reggel kapjátok kézhez, ezért érdemes lesz jegyzetelnetek. A sétán az osztályok 2 kísérővel vesznek részt, a részletes tudnivalókat osztályfőnökeitek jövő hét hétfőn ismertetik veletek. A diákönkormányzatunk, köszönhetően a sikeres papírgyűjtésnek – amiben nagyon sokan aktívan vetettek részt – a felsős tagozatosokat június 14-én- a diáknaphoz kapcsolódva-, az alsó tagozatosokat is június 9-14-e között látja vendégül egy gombóc fagyira vagy jégkására a Vár alatti Völgyfagyizóban. Itt szeretném megköszönni a Póta család támogatását, hisz évek óta kedvezményt kapunk a finom kézműves fagyi árából.

Martonosi Milán kérdésére, ki a Marvel képregények írója, a  jó válasz Stan Lee volt. Sokan, szám szerint 28-an küldtetek jó megfejtést az alsó és felső tagozatból is. Neveik olvashatóak lesznek a DÖK faliújságon valamint a honlapunkon is.

Az Okoskodó játékunk ez évi utolsó kérdését is Milán teszi fel nektek.

Ki volt a Pókember első szerelme?

 

Jövő héten hétfőn, amint azt már említettem a sulirádió rádió adása után, az osztályfőnöki óra keretében hallhatjuk Jákó Bernadett helytörténeti kutató előadását a veszprémvölgyi látnivalókról.

A héten lesz az egyik legismertebb időjósló nap, június 8. Medárd napja.

A népi mondás szerint: „Ha ezen a napon esik, negyven napig esik egyfolytában.”
Ez a jóslat évszázados megfigyeléseken alapul. A lényege, hogy ha Medárd napon esik az eső, akkor a következő negyven napon hűvös, esős idő várható. Ha viszont nem esik eső, akkor száraz, aszályos idő várható.
Tudományos magyarázata az a dolognak, hogy nyár elején felmelegszik a levegő a kontinensünk belsejében és az óceán felől érkező hűvösebb légtömegek heves viharokat, esőzéseket váltanak ki. Remélem, hogy a diáknapi programunkat nem mossa el az eső, tehát figyeljük majd, hogy csütörtökön esik-e majd.

Zsuzsa nénivel együtt élmény dús hetet kívánok nektek. Legyen szép és örömteli napjuk a név-és születésnapos diáktársaimnak.

Hunyadvári Ádám                                         Lambert Zsuzsanna

  1. c-s diák felsős DÖK segítő pedagógus                            

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum