Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Iskolaölelés, mert szeretjük a Dózsa iskolát!

kepkivagas

Egy ötlet valóra vált. Nem sok iskola mondhatja el magáról, hogy első hívó szóra mindenki szívesen mozdul és a diákok sokasága, tanárok, szülők, egykori dózsás diákok és az iskola volt és jelenlegi dolgozói közel 600-an örömmel és vidámsággal telve ölelik körül szeretett iskolájukat, s ez történt a Dózsa iskolában október 7-én.

Miért is ekkor? Mert az előd iskolánkat 77 évvel ezelőtt, október 8-án alapították itt a Temetőhegyen, s melynek falai között a mai napig is sok kis nebuló tanulja a számolás és a betűvetés alapjait. 

A dózsás diákönkormányzat villám csődületével szerettük volna élményszerűvé és emlékezetessé tenni ezt a napot, melyen az iskolát körülvevő 412 m-es kerítést körbeölelve, vidám zeneszóra, kéz a kézben teli torokból, lelkesen szólt a Dózsásnak lenni jó! csatakiáltás, mely azután önfeledt hullámzásban folytatódott.

S milyen jó, hogy az idő is kegyes volt hozzánk, hisz még az esőcseppek is visszavonulót fújtak. Így aztán Póta László szülő drónfelvételeinek köszönhetően a madártávlatból a színes és vidám dózsás kavalkádot és iskolánkat lenyűgöző felvételeken csodálhatjuk meg.

Majd az ezt követő, főként diákok szemelvényeiből szerkesztett emlékező műsor és a koszorú elhelyezése – az 1939-ben alapított Szent István iskola épületén- méltó megkoronázása volt a napnak, mely egyszerre szimbolizálta dicső múltat, a büszke jelent és a reményteljes jövőt.

A Veszprém Televízió élményszerű híradása és a VEHÍR színes képes tudósítása jól visszaadta az együvé tartozás érzését, a jó hangulatú rendezvény emlékezetes pillanatait. http://veszpremtv.hu/hir/korbe_oleltek_az_iskolat-n8691.html

Köszönet mindenkinek, aki hozzátett az emlékezetes nap sikeréhez, igazán jó volt látni az örömteli arcokat.
Ugye jövőre újra együtt leszünk, hisz dózsásnak lenni jó!?

Iskolaölelés video

                                                       Lambert Zsuzsanna
                                               felsős diákönkormányzati vezető
programszervező

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum