Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ 2016.szeptember 26.

images-e1465993273542

Kedves dózsás diákok köszöntelek Benneteket az előttünk álló mozgalmas és eseménydús hét kezdetén, hisz iskolánkban is számos világnapról emlékezünk majd.

 •  Elsőként szeretnék utalni Dudás Sándor hallássérült költő versével a Siketek Világnapjára, melyet szeptember 28-án tartanak.

  “Tőled hangok rejtenek! De beszélnek hozzám a kezek, arcok, szemek, fák, virágok.
  Segítsetek emberek, hogy a világ teljes legyen!”

 • A népmese napját 2005 óta, Benedek Elek meseíró születésnapján (1859) ünnepeljük. Forduljunk tisztelettel ezen a napon is a magyar és más népek meséi felé, hisz mesék örök érvényű igazsága az, hogy mindig a jó győz a rossz felett.
  Bencsik Éva néni és diákjai a pénteki napon az iskolarádióban meseolvasással emlékeznek e jeles napra.
   
 • Yehudi Menuhin világhírű karmester javaslatára, 1970 óta, október első napján ünnepeljük a Zene Világnapját, ebből az alkalomból Veszprémben is lesznek zenei események.
 • Október elseje az Idősek Világnapja is, ezen a napon is bánjunk tisztelettel és megbecsüléssel idős embertársainkkal. Sütő András gondolatait ajánlom figyelmetekbe.

“Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi a világ nem vele kezdődött.”

 • Az Állatok Világnapja alkalmából rajzversenyt a hirdettünk felső tagozatosoknak, ne felejtsétek, hogy a rajzok beadási határideje a mai napon 16.30 óráig, a portán történő leadással lehetséges.

A Táblácska színezős pályázatra még a holnapi napon is leadhatjátok rajzaitokat a főépület portáján, értékes nyereményekre lehet pályázni, de magában is jó elfoglaltság a színezés.

Licsárné Erika néni, az iskolánk védőnője októbertől indítja el az elsősegély szakkört. Azon felsős diákok, akik szeretnének járni, a sulirádió adása után keressék meg Erika nénit.

Az őszi papírgyűjtést október 10-14-ig hirdetjük, örülnénk, ha a Dózsavárosban lakóktól is hoznátok papírhulladékot, talán az idős emberek is szívesen vennék a megkeresést. Zsuzsa néni pedig várja azon fiúk jelentkezését, akik szívesen segítenének a délutáni órákban a pakolásban.

A gyűjtött gesztenyét a kis házba lehet elhelyezni október 3-ig az osztály nevével felcímkézett dobozban vagy zsákban. A kupakgyűjtést pedig továbbra is folytatjuk a kis Hanna javára.

A jövő hét hétfőjén, 7.50-kor a felső tagozatosoknak iskolagyűlést tartunk, ahol többek között az iskolai diákparlament előkészítését is megbeszélnénk. Egyúttal kérem a diáktanács tagokat, hogy a diákönkormányzati munkatervet, javaslataitokkal kiegészítve hozzátok magatokkal a rendkívüli diáktanács ülésünkre, október 5-én, szerdán 14. 15 órára a könyvtárba.

Örvendetes sport sikerekről is beszámolhatunk , a szombaton Székesfehérváron megrendezett Regionális Atlétikai Versenyen, a VEDAC színeiben Kerekes János 6.a osztályos diákunk csapatával az első helyen, Kovács Máté 5. b osztályos tanulónk pedig a csapatversenyben a 3. helyezést szerezte meg. Szívből gratulálunk diákjainknak!

Kívánom, hogy a héten név–és születésnapjukat ünneplőknek legyen szép és örömteli napjuk és élmény teli hetük.

Zsuzsa nénivel együtt köszönjük kitartó a figyelmeteket és most átadom a szót Jóska bácsinak.

                                                                                   Lambert Zsuzsanna
Felsős diákönkormányzatot segítő pedagógus

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum