Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Sulirádió 2015. 11. 23.

imagesSzép napot kívánok kedves dózsás diákok! Kívánom, hogy a november utolsó hete is tartogasson sok új élményt számotokra. Flóra és Emma napján köszöntöm a héten név- és születésnapjukat ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánva mindannyiotoknak.

Szent András és a Nyilas havának utolsó hetében, november 25-én Katalin névnapja nevezetes időjósló nap. Mindenütt azt tartják, ha Katalin kopog, karácsony locsog, így ha ezen a napon fagy, sáros lesz a karácsonyunk. Szent Katalin, aki hitéért halt mártírhalált, nagyon okos és művelt fiatal lány volt, ezért őt tartják a diákok védőszentjének.

András napja, november 30-a, vasárnap pedig az advent első napja, ekkor gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát. A négy gyertya a hitet, reményt, örömet és a szeretetet jelképezi.

– Két hete tartottuk a felsős Diákönkormányzat soros ülését, értékeltük az eltelt két hónap munkáját és beszélgettünk az elkövetkezendő hónapok teendőiről.

Szalai Attila 8.b. osztályos tanulónk, mint intézményi küldött valamint Jóska bácsi a számolt be az október 9-ei megyei diákparlamenten elhangzott javaslatokról. Több diák is kérte, hogy a Mozaik tankönyvcsalád visszakerülhessen a tankönyv csomagba, továbbá kérték az iskolák közvetlen közelében a tanulók és felnőttek dohányzásának szigorítását.

A diáktanács tagjai örömmel fogadták a papírgyűjtés jutalmaként elnyerhető kirándulás lehetőségét, ha ez éppen egy állatkerti séta lesz is.

A DÖK felkérésére a diákbüfében januártól a tanév végéig a 7. osztályosok is szívesen vállalnak majd felügyeletet, köszönet az eddig szolgálatot teljesítő 8. b és 8. a. osztályok tanulóinak és osztályfőnökeiknek a vállalásért.

Elhangzottak kérések, jó ötletek, program javaslatok a farsanggal és a június 12-ei diáknappal kapcsolatban. Szeretnénk, ha a DÖK faliújságnál elhelyezett ötletládába, a névvel ellátott javaslataitokkal ti is hozzájárulnátok ahhoz, hogy élvezetes és tartalmas programokat szervezhessünk veletek együtt.

– E hét szerdáján sok kis óvodással találkozhattok majd iskolánkban, hiszen 8 városi óvodából érkeznek az OVISKUPA játékos sportvetélkedőre, délután háromnegyed 5- től pedig indul az OVISULI a leendő elsősöknek. Fogadjátok őket dózsás diákhoz illő módon, példamutatóan és segítőkész szeretettel.

– Heti programajánlóban szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Dózsavárosi advent programját, melyet a dózsavárosi Klubkönyvtár udvarán rendeznek november 29-én, szombaton 15 órától. Élő betlehemmel, állatsimogatóval, Mikulásváró ünnepi műsorral, aranydió kereséssel, puffogós alma és krumplisütéssel valamint meleg teával várják a szervezők az érdeklődőket, majd a fél négytől kezdődő kézműves játszóházban adventi koszorút, asztali díszt és ajtódíszt készíthettek a dózsavárosi könyvtárban.

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum