Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Német nemzetiségi tagozat

A német nemzetiségi tagozat aktuális hírei

Március 23-április 12. között ismét Veszprémben tartózkodik Gisa Berger, passaui vendégtanárunk. A nálunk töltött 3 hét alatt iskolánk valamennyi német nemzetiségi tagozatos osztályában tanít. Tagozatunkon mind az írásbeli, mind a szóbeli kommunikáció kiemelt szerepet kap, a gazdag, sokszínű, alapos szókincs elsajátítása mellett. A tanárnő lelkiismeretes munkájával nagyban segíti céljaink megvalósítását. Szakmailag fontosnak tartjuk, hogy tanulóink autentikus, jól felkészült, anyanyelvi tanárral dolgozhassanak együtt már az első osztálytól. Szeretettel, várakozással és lelkesedéssel fogadják őt évről évre diákjaink is.

 

Április 3-8. izgalmas időszak lesz a horvát-magyar diákcsere program résztvevőinek. 20 diák és 2 kísérő tanár érkezik hozzánk Zágrábból. A diákokat családok látják vendégül. Közös projektünk az Unsere Stadt-Unsere Schule nevet viseli. Két korosztály, a nyelvi szintjeiknek megfelelően, alkot csoportokat vendégeinkkel. (5.a 2 fő, 6.a 10, 7.a 2, 8.a 6) Az előadások nyelve természetesen a német és persze ez a közvetítő nyelv a mindennapi kommunikációban is. A komoly munka mellett jut idő szórakozásra, kirándulásra, hisz tartalmas programot állítottunk össze kísérő rendezvényként is.

 

Április 9-én 16.45-kor tartjuk utolsó ovi-sulis foglalkozásunkat, amely nyitott, szülőket, érdeklődőket szívesen látunk.

 

Április 24-25. a tagozaton tanított német hon-és népismeret tematikus napjai, melyet hagyományteremtő céllal már másodszor szervezünk meg a Városlődi Iglauer Park táborában. A település gazdag látnivalókban, a témához kapcsolódó tárgyi és szellemi kincsekben. A csodálatos környezetben lévő táborban mindenki jól érzi magát, hisz nemcsak tanulunk, hanem túrázunk, kézműveskedünk is. Na és az éjszaka is izgalmas. A programban a 3-6. évfolyam tanulói vesznek részt teljes létszámmal.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum