Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 6 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

“Az év utánpótlás edzője 2011”

NAGY RÓBERTNÉ  TÜNDE  néni testnevelő, tanár, szakedző kapta a Magyar Kézilabda Szövetség ” Az év utánpótlás edzője ” címét 2011-ben. Az elismeréshez az egész dózsás közösség nevében gratulálunk!

Tünde néni így idézi fel életútjának fontosabb állomásait:

10 éves koromban kerültem a Vasas Sportklub Női Kézilabda Szakosztályához, ahol lány létemre focizni szerettem volna. Nem volt rá lehetőség, ezért maradtam a kézilabda mellett, amit nem bántam meg. Itt lettem serdülő, Budapest és ifi válogatott, kétszeres bajnok és a BEK-győztescsapat tagja. A Testnevelési Főiskola kezdetéig voltam a Vasas Kézilabda Szakosztályánál Csík János keze alatt, majd Kovács László és Mocsai Lajos segítette, hogy minél többet elsajátítsak a kézilabda játékról. A szakedzői diploma megszerzése után kezdtem el edzői szerepben tevékenykedni a Vasas serdülő kézilabdás lányoknál. Az ifjúsági válogatottságom időszakában ismerkedtem meg leendő férjemmel, aki szintén kézilabdázott a BEK győztes Honvéd színeiben. Együtt jöttünk Veszprémbe, bár befejeztük a kézilabdát, mint játékosok, de nem bántuk meg, hogy itt telepedtünk le e szép városban. Két gyermekünk született Balázs és Ivett, ők más sportágat választottak. Ivett a Testnevelési Egyetem gyógytestnevelő-testnevelő szakán végzett.
 

1990 óta a Dózsa György Általános Iskolában dolgozom, mint testnevelő tanár és azóta fiúcsapatokkal foglalkozom. Az első csapatomban játszott Gulyás Péter, Kovács György, Kovács János, Soha Gergő, akikkel megnyertük a megyei kosárlabda, röplabda, atlétika és kézilabda diákolimpiát is. A következő generációval kétszer lettünk Diákolimpiai bajnokok kézilabdázásában és atlétika egyéni számaiban. Iskolánk az ország legjobb általános iskolái közé került abban az évben, sokan tagjai a mai MKB serdülő, ifjúsági és junior csapatainak. Az eredményeinket kisteremben edzve értük el. Amire a legbüszkébb vagyok, hogy sok gyerekkel sikerült megkedveltetnem szeretett sportágamat, ami 40 éve tölti ki napjaimat, ahogy a gyerekek szép számmal a tornatermet. Volt tanítványaim közül sokan lettek testnevelő tanárok, edzők, játékvezetők. A tavalyi évben három csapattal jutottunk az ERIMA Gyermekbajnokság döntőjéig, kétszer lettünk második helyezettek. Megnyertük a Nemzetközi Cell Kupát és a Balázs Kupát.

A mai világban nehéz rávenni a gyerekeket a rendszeres sportolásra, de a szülők odaadó segítségével együtt igazi közösségben dolgozhattam és próbáltam csapatjátékosokat nevelni.

Nagy Róbertné Lantos Tünde

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum