Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Operában jártunk!-W.A. Mozart: Don Giovanni

Operában jártunk!

Zsuzsa néni, Marika néni, Mariann néni, Gyula bácsi és én 27 gyermekkel útra kerekedtünk május 18-án, hogy megnézzük és meghallgassuk W.A. Mozart: Don Giovanni című művét a győri Nemzeti Színházban.
Ebéd után indultunk, első megállónk Zircen az Arborétumban volt. Egy órát sétáltunk a virágzó, óriási kertben. Mariann néni mini biológia órát tartott, amit a gyerekek nagy figyelemmel hallgattak.
Ezután továbbindultunk, és meg sem álltunk Győrig!
Ekkor már a nagyon csinos fiúkkal, és a koktélruhába bújt lányokkal néztük meg Győr nevezetességeit, többek között a Karmelita templomot, a Bazilikát, a kis kápolnában a Szent László Hermáját. Az érdekességeket, tudnivalókat Marika néni és jómagam elmeséltük. Sétáltunk a Duna és a Rába partján, és végül a csodálatos barokk épületegyüttest felvonultató Széchenyi téren fagyiztunk, és élveztük a szökőkút hűsítő vízfröccsenéseit.
Fél hétkor átvettük jegyeinket és elfoglaltuk a helyünket a színházteremben. Modern rendezésben láthattuk a művet, amit a gyerekek többségében nagyon élveztek. Az operával való első találkozás érdekes és meghatározó élmény egy gyermeknek. Szeretheti a zenéjéért, a történetéért, a díszletekért és jelmezekért. Véleményem szerint mindenki talált benne valamit, amit tudott szeretni.
A vége után rögtön buszba ültünk, és megállás nélkül érkeztünk Veszprémbe.
Remélem, a jövőben is lesz érdeklődő ezekre az alkalmakra, mert úgy gondolom, hogy nagyon tartalmasan telt ez a délután és este, és mindenki gazdag élményekkel tért haza!
Köszönöm a kedves szülők támogatását és segítségét!

Farsang-Törös Krisztina
ének-zene tanár 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum