Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Kalákában százan

Kalákában százan

(Egység, összefogás, cselekvő harmónia)

„A 7. b az F 5-be, a kémia és fizika az F 3-ba…” Ilyen és ehhez hasonló,  kódolt utasítások sokaságát hajtotta végre az a mintegy 100 (!) szülő, nagyszülő, gyerek, kolléga, aki szombaton részt vett a Dózsa Iskola felújítás előtti kipakolásában.

A kipakolás sikerült, mert a hangyaszorgalmú kaláka, közel 3 órán keresztül, lankadatlan igyekezettel hurcolkodott, jött-ment a két épület között. A legkisebbek, egy-egy, olykor náluk is nagyobb székbe, megtermett édesapjuk hatalmas szekrényekbe és az ólomsúlyú pianínóba kapaszkodva cipekedtek. A hangulat családias, barátságos, közvetlen, vidám, a teljesítmény pedig lenyűgöző volt.

A hétfői befejezésre tervezett munkával már szombat estére végeztünk! Jó volt együtt munkálkodni.

Az összetartozás, az összefogás és a cselekvő harmónia hatalmas erőket szabadított fel! Nemcsak fizikai, hanem szellemi és lelki értelemben is. Gazdagítottuk, gyarapítottuk egymást; kalákában, százan; Dózsásként, Temetőhegyiként, Dózsavárosiként, Veszprémiként, Magyarként.

Erre van szükség, kicsiben, nagyban, mindenütt…

Köszönet érte, minden résztvevőnek, minden együttműködésért, minden jó szándékért! És azoknak is, akiknek vasárnapra és hétfőre már nem jutott munka. Az augusztusi visszapakolásnál bizonyára sikerül a részvétel. Az ő szándékuk mellett is ott volt a mi biztonságérzetünk, hiszen őrájuk is számíthattunk.

Hálás szívvel, mindenkinek megköszönve

a veszprémi Dózsa Iskola egész közössége nevében:

Veress József

igazgató


Veszprém, 2010. június 7.

Hozzászólás nem lehetséges.

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum