Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

TÁJÉKOZTATÁS A HUMÁN PAPILLOMAVÍRUS (HPV) ELLENI TÉRÍTÉSMENTES VÉDŐOLTÁSRÓL

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a 2021/2022. tanévben is lehetőség nyílik a 12. életévüket betöltött, és az általános iskola VII. osztályát (7. évfolyamát) szeptemberben kezdő leányok és fiúk önkéntes HPV elleni védőoltására az oktatási intézményben szervezett oltások során.

Mivel a HPV okozta rákmegelőző állapotok és rákos megbetegedések mind a leányoknál, mind a fiúknál előfordulhatnak, fontos, hogy védőoltásban részesüljenek.

 

A védőoltás a GARDASIL 9 vakcinával történik, amelyet térítésmentesen biztosítunk gyermeke számára. Az oltóanyag a humán papillomavírus 9 típusa (6-os, 11-es, 16-os, 18-as, 31-es, 33-as, 45- ös, 52-es, 58-as) által okozott olyan betegségek ellen nyújt védelmet, mint a méhnyakot, a szeméremtestet vagy hüvelyt, valamint a végbélnyílást érintő rákmegelőző elváltozások és rosszindulatú daganatok, továbbá specifikus HPV típusok által okozott genitalis szemölcsök.

A védettséghez két alkalommal, hat hónapos időközzel beadott védőoltásra van szükség.

Ön most dönthet arról, megadja-e a maximális esélyt arra, hogy amikor gyermeke felnő, ne alakulhasson ki nála HPV okozta daganat.

 

A védőoltás kockázata minimális, a beadását követően csak nagyon ritkán fordulnak elő kellemetlen tünetek. Mellékhatásként az oltás helyén fájdalom, bőrpír vagy duzzanat, esetenként láz, fejfájás, izomfájdalom, fáradékonyság jelentkezhet.

Ezek a tünetek is általában enyhék és gyorsan elmúlnak. Amennyiben a védőoltás beadását követően valamilyen tünet jelentkezne, forduljon a gyermekét oltó orvoshoz vagy gyermeke háziorvosához/házi gyermekorvosához!

A nyilatkozat leadásának határideje: 2021. szeptember 13.

Szülői nyilatkozat
Adatvédelmi tájékoztató

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum