Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég3 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

TÁJÉKOZTATÁS A HUMÁN PAPILLOMAVÍRUS (HPV) ELLENI TÉRÍTÉSMENTES VÉDŐOLTÁSRÓL – FIÚK RÉSZÉRE

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a 2020/2021. tanévben először nyílik lehetőség arra, hogy a 12. életévüket betöltött, és az általános iskola VII. osztályát (7. évfolyamát) szeptemberben kezdő leányok mellett a fiúk is önkéntes HPV elleni védőoltásban részesüljenek az oktatási intézményben szervezett oltások során.

Mivel a HPV okozta rákmegelőző állapotok és rákos megbetegedések nem kizárólag a leányoknál/nőknél fordulnak elő, fontos, hogy a fiúknak/férfiaknak is biztosítsunk lehetőséget a védettség elérésére.

 

A védőoltás a GARDASIL 9 vakcinával történik, amely az Ön fia számára térítésmentes. Az oltóanyag a humán papillomavírus 9 típusa (6-os, 11-es, 16-os, 18-as, 31-es, 33-as, 45-ös, 52-es, 58-as) által okozott betegségek ellen nyújt védelmet, például a végbélnyílást érintő rákmegelőző elváltozások és rosszindulatú daganatok, továbbá specifikus HPV típusok által okozott genitalis szemölcsök.

A védettséghez két alkalommal, hat hónapos időközzel beadott védőoltásra van szükség.

Ön most dönthet arról, megadja-e a maximális esélyt arra, hogy amikor fia felnőtt lesz, akkor ne alakulhasson ki nála HPV okozta daganat.

 

A védőoltás kockázata minimális, a beadását követően csak nagyon ritkán fordulnak elő kellemetlen tünetek. Mellékhatásként az oltás helyén fájdalom, bőrpír vagy duzzanat, esetenként láz, fejfájás, izomfájdalom, fáradékonyság jelentkezhet. Ezek a tünetek is általában enyhék és gyorsan elmúlnak.

Amennyiben a védőoltás beadását követően valamilyen tünet jelentkezne, forduljon a fiát oltó orvoshoz vagy fia háziorvosához/házi gyermekorvosához!

Szülői nyilatkozat ide kattintva letölthető

Hozzászólás nem lehetséges.

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum