Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 5 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ
2017.szeptember 18.

 

 

Szép és mosolygós napot kívánok mindenkinek! Kívánom, hogy a tanév harmadik hete is tartogasson sok új élményt számunkra. Köszöntöm a héten név- és születésnapjukat ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánva mindannyiotoknak.  

Kedden tartottuk meg a felsős Diákönkormányzat alakuló ülését a könyvtárban, ahová osztályonként 2 diákot vártunk. Örülök, hogy a jelenlévő diáktanács tagok továbbították az osztály közösség javaslatait.

Lengyel Károly igazgató úrnak közvetlenül is feltehették a diákok kérdéseiket. Megválasztottuk a diáktanács elnökét, Hunyadvári Ádám 7. c osztályos tanulónk személyében, aki kiérdemelte, hogy képviselje a dózsás diákközösséget.

Bán Mihály tanár úr is vendégünk volt, októbertől induló takarékossági hőmérő akcióról beszélt a diákoknak. Bán tanár úr mellett – és köszönet a vállalásért-  Göndör Dávid és Kerékgyártó Bence 8. a osztályos diákok vesznek részt decemberig az energia felügyelet munkájában.

A diákönkormányzatunk az idén is meghirdeti az őszi papírgyűjtést, október 3-6.-ig lehet hozni majd a papírhulladékot.

Kedves diákok! Kértem a felsős diákoktól, hogy a soron kívüli ebédelési rendbe legyen szíves beírni a nevét az a tanuló, akinek a kicsengetés után minél előbb kell ebédelnie. Kérem, hogy az ügyeletes tanárt keressétek.

Szívesen és példaként is említem, hogy a 8. c- diákok milyen lelkiismeretesen végezték a tanulói ügyeletet az elmúlt héten.

A kupakgyűjtést folytatjuk Baróti Dorina, iskolánk tanulójának  a mielőbbi gyógyulásának érdekében.

Útjára indítjuk az OKOSKODÓ tudás próbánkat. A kérdéseket a lovak témakörben Pfenning Hanna és Sági Letícia 5. a osztályos tanulóinknak köszönjük. Csütörtök délig várjuk névvel, osztállyal a DÖK faliújságnál lévő ládikába a megfejtéseiteket.  

Hogy hívták azt a híres magyar versenylovat, akiről film is készült?

 

Kedves diáktársak! Újra lesz autómentes nap szeptember 22-én, sok-sok érdekes programmal, melyekről a kihelyezett szórólapokról is tájékozódhattok.

 

Zsuzsa nénivel együtt köszönjük a figyelmeteket és átadom a szót Bán Mihály tanár úrnak.

 

TISZTELD A NYOLCADIKOST!

Egy általános iskolában a nyolcadikosok a legnagyobbak. Ők azok, akik nemsokára elmennek, és akik sok mindent átéltek már itt. Sok olyan történt velük, ami a többiekkel még csak ezután fog megtörténni. Vannak tapasztalataik, kialakultak a saját tanulási és viselkedési szokásaik.

Jó esetben ezek a szokások helyesek, és segítik a saját maguk és társaik életét. A nyolcadikosokra lehet számítani, mert már sok mindent tudnak, elég erősek és tapasztaltak.

Egyszerre magabiztosak ők és bizonytalanok, hiszen tudják, hogy nemsokára elmennek innen, ahol ők a legnagyobbak, egy olyan középiskolába, ahol akkor ott a legkisebbek lesznek. Itt kell hagyniuk a társaikat, barátaik egy részét. Szétszóródnak, és új közösségbe, új emberek közé kell beilleszkedniük. A nyolcadikosok megérdemelnek hát minden tiszteletet. Az előbb elmondottakon túl már csak azért is érdemes tisztelni őket, mert előbb-utóbb mindenki lesz nyolcadikos, és akkor nagyon jól fog esni, ha a kisebbek felnéznek rá.

 

Persze a tisztelet a tiszteletre méltónak jár. Az, hogy a kisebbek felnéznek a nyolcadikosra, felelősséget is jelent. Nem csak a nyolcadikosnak, hanem minden nagyobbnak azt kell tudnia, hogy a kicsik őket figyelik. Pontosan a tapasztalataik miatt mintát is jelentenek. És ha rosszat tesznek, rossz példát mutatnak, akkor nem csak magukat sodorhatják veszélybe, hanem azokat a kicsiket is, akik utánozni akarják őket, de még nincsenek azoknak a képességeknek a birtokában, hogy meg tudják csinálni ugyanazt, amit a nagyok. Így hát egy-egy meggondolatlan megnyilvánulás káros és néha szó szerint életveszélyes lehet a tapasztalatlanabb kicsik miatt. A nagyoknak ezzel a tudással és felelősségérzettel is rendelkezniük kell, hogy tisztelni lehessen őket.

 

A jelmondat tehát: TISZTELD A NYOLCADIKOST!

 

Békés hetet kívánok mindenkinek!

 

elhangzott az iskolarádió 2017. szeptember 18-i adásában

 

                                                      

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum