Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 4 vendég3 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Mathias Corvinus Collegium (MCC)

Az MCC FIT programról

 

Mathias Corvinus Collegium (MCC) 1996-ban jött létre, Tombor András magánkezdeményezésére. Az MCC kiemelkedően tehetséges diákokat támogat abban, hogy a bennük rejlő tehetséget – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák.

Oktatási programuk a résztvevők számára teljes mértékben költségmentes. Ez nem csak a hétvégi képzési alkalmakra vonatkozik, hanem a hét közben szervezett angoloktatásra, illetve a Program során kiadott segédanyagokra és az e-learning-rendszer használatára is kiterjed.

A FIT Program a Magyar Nemzeti Bank alapítványai, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA), illetve a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (PADS) támogatásával valósul meg.

 

A Programban résztvevők körét intelligenciát, érzelmi intelligenciát, érdeklődést és kreativitást vizsgáló írásbeli feladatok, illetve szóbeli interjú révén, az MCC önálló kiválasztási rendszerében határozzák meg. Céljuk olyan általánosan tehetséges diákok beválogatása, akik a kooperatív, közösségben végzett tanulási folyamatokra, tevékenységekre alkalmasnak gondolnak.

Kiválasztási folyamatunk kidolgozása, lebonyolítása és a feladatok kiértékelése pszichológusok szakértői együttműködésével történik.

 

A FIT Program régiónként 25 fővel indul el, 5 fős várólistát fenntartva a megüresedő helyekreA Programhoz való csatlakozás félévenként lehetséges.

 

Az 5 régióközpont között ott van Veszprém is! (Pécs, Szolnok, Miskolc, Budapest)

 

Programjaikat a regionális központvezetők szervezik és vezetik, akik a regionális FIT-csoport minden résztvevőjének fejlődését végigkövetik.

A szakmai képzéseket olyan szakemberek vezetik, akik területükön való magas fokú elméleti jártasságon túl gyakorlati tapasztalatokkal és oktatói gyakorlattal rendelkeznek.

 

A kezdeményezés hisz abban, hogy a gyermekek nevelésének, szocializációjának elsődleges közegében, a családban kezdődik minden tehetséggondozó munka. Az MCC FIT Program kiemelt célja, hogy a szülőkkel közösen segítse a tehetséges gyermekek kibontakozását, velük együttműködve fejthesse ki tehetségfejlesztő hatását. Ennek érdekében rendezvénysorozatot („Szülők Akadémiája” címmel) szerveznek a szülők és érdeklődők részére, amelynek keretében résztvevők a tehetséggondozás szülői hátterével kapcsolatban hallgathatnak meg előadásokat.

 

A legutóbbi előadásra Veszprémben, a Betekincs Hotelben került sor, március 22-én este, ahol dr. Kádár Annamária „Én, a mesehős” címmel tartott rendkívül élvezetes és tartalmas előadást.

 

 

 

A FIT Program fővédnöke dr. Bagdy Emőke pszichológus. A védnöki testület folyamatosan bővül, tagja még: dr. Kádár Annamária, Marosvásárhelyi professzorasszony.

http://fit.mcc.hu/tehetsegprogram/programleiras.html

A program két éve indult. Felmenő rendszerben végzi oktató programját a fiatal tehetségek szolgálatában. A régiónként 25 beválogatott fiatal tehetség között Dózsás diákok is vannak,

  1. évfolyamon:

Csordás Erik, Csordás Szabolcs, Érsek Títusz, Nagy Katalin Míra, Nyeste Indira

http://fit.mcc.hu/szervezet/diakok/5-evfolyam#veszprem

 

A programról tájékozódhat minden érdeklődő szülő, tanító, leendő osztályfőnök az MCC honlapján, ill. veszprémi régiós kapcsolattartójuknál. A következő iskolaév tehetségprogramjára a toborzást áprilisban kezdik a 4. évfolyamosok (leendő ötödikesek) körében.

 

Kisné Hudák Katalin

szulok-akademiaja-dr-bagdy-emokevel-430 robotika-625 robotika-621 media-es-filmes-ismeretek-629 media-es-filmes-ismeretek-627 szulok-akademiaja-dr-bagdy-emokevel-434

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum