Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég3 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Hagyományok éltetői

Hagyományok éltetői

Városlőd – A megyei nemzetiségi kulturális találkozót, a sváb hagyományok őrzését bemutató Kulturwettbewverbet immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg a község és iskolája.

 

2012. november. 16. péntek | Szerző: Napló


A megye legnagyobb német nemzetiségi kulturális találkozójára idén már húsz iskola 457 tanulója vett részt, évek alatt eljutott oda a népszerű program, hogy azon ma már csaknem a megye minden nemzetiségi iskolája képviselteti magát. A nemzetiségi Ki mit tud?-on tudásukat próbára tevő, hagyományaikat szorgalmasan ápoló gyerekeket Ádám Renáta körjegyző köszöntötte a település nevében. Örömét fejezte ki, hogy az idei évben is rengetegen elfogadták az invitálást, valamint megköszönte a felkészítők kitart melléállását. Oszvald József, a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnökhelyettese beszédében kérte, hogy a továbbiakban is őrizzék a gyerekek és felkészítőik a hagyományokat, ahogy tették azt eddig is. Holczer Gábor iskolaigazgató ismertette a programot és bemutatta a zsűrit.   A vers és próza kategóráiban fellépők műsorszámait Oszvald József és Wágenhoffer Kornélia, az Országos Német Önkormányzat regionális irodavezetője bírálta el. Az ének-zene kategóriában fellépőket Csincsi Ferenc, a balatonfüredi zeneiskola igazgatója, valamint Petheö Balázsné karvezető zenetanár értékelte. A táncos előadásokat Petres Ákos és Petresné Reiter Andrea, a városlődi Pergő Rozmaring Néptáncegyüttes vezetői rangsorolták. A bírálat lapzártánkkor még tartott, az eredményekre lapunkban később visszatérünk.
A vetélkedők és minősítő versenyek végeztével a résztvevőket a Johanns Kapelle zenekar szórakoztatta a táncházban, Pfeiferné Takács Hajnalka pedig táncot tanított mindannyiuknak.

 

ISKOLÁNK tánccsoportja két kategóriában indult. A 4.a osztály ezüst, a 8.a osztály arany minősítést kapott. (felkészítők: Fertig Erzsébet, Piri Orsolya)

A szépkiejtési versenyen mindegyik tanulónk jól szerepelt.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Köszönjük a kitartó munkát!

Dr Kovácsné Balázs Tünde tagozatvezető

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum