Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 4 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Dózsa szobor koszorúzása

Dózsa szobor koszorúzása – 2018. február 19. 9:45

Diákönkormányzat szervezésében

 

Kedves dózsás diákok és emlékező közösség !

 

Iskolánk 60 éve viseli Dózsa György székely származású paraszt vezér nevét,

nagysága előtt tisztelegve évről-évre emlékezünk a róla készült szoborcsoport előtt.

 

A múlt, a jelen és a jövő van itt jelen együtt ebben a pillanatban,

ezért is idéztem ide  Rab Zsuzsa – Tövisek közt sajlódott gyenge liliom című versének részletét

 

Indulnak mindig a holnap felé

Új meg új nemzedék.

Az országot körülkerítenek,

Hogyha összeölelkeznének.

Az egész kis hazát körülölelnék.

Mint ahogy a haza öleli őket !

Mögöttük a régmúlt s a nemrég,

Viszik a fáklyát tovább a jövőnek.

 

A dózsás diákközösség, mint a múlt dicső örököse, névadónkra a mai

napon is méltó kegyelettel és tisztelettel emlékezik, amikor

elhelyezzük az emlékezés koszorúját.

Ezért most felkérem 1.b osztály tanulóit és Hunyadvári Ádámot,

a diáktanács elnökét, hogy helyezzük el együtt a Dózsa szobornál a

diákönkormányzat és az iskola közössége nevében a koszorúnkat.

 

Lambert Zsuzsanna

felsős diákönkormányzat segítő pedagógus

SULIRÁDIÓ

Sulirádió

  1. február 19.

 

Zsuzsa nénivel együtt kívánunk szép és mosolygós napot kedves dózsás diákok! A népi időjóslás szerint, ha a Zsuzsanna napján megszólalnak a pacsirták már nincs messze a tavasz. Igaz telet sem igazán láttunk, de gondolom azért valamennyien várjuk a tavaszi melengető napsugarakat. Szeretettel köszöntjük a név- és születésnapos diákjainkat, legyen örömteli a napjuk.

Amint arról Anett néni értesített bennünket, szép sikerek születtek a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola által szervezett, a két fordulóból álló Bem Megyei Matematikaversenyen. A körzeti forduló után a megyei fordulóra évfolyamonként a 30 legeredményesebb diák jutott be. A megyei fordulón nagyon szépen szerepelt két dózsás diák, akik az eredményhirdetésre is meghívást kaptak.

Ondró Máté szerepelt a legjobban a 2. osztályosok között, megyei 1. helyezett lett. Felkészítője: Gálné Gacsal Erika.

 

Az ötödik osztályosok között Vámosi Kamilla 7. helyezést ért el, felkészítője: Széplaki Lea.

 

Mackónapról

Az Okoskodó kérdésére adott helyes válasz, a legismertebb magyarországi maskarás felvonulás a mohácsi busójárás. Jó megfejtőink a 2. b-ből Zalai Lora, Gerlei Hanga, Tóth-Fenyves Zoé, Horváth Liliána, Kuglits Márk, Nagy Lili, Pálffy Noémi, Knoll Henrietta, Szilák Noémi a 3. a-ból valamint Kiss Natália, Albert Anna és Endre Ricsi a 4.a-ból , és a 6.b-ből Geng Viktória , gratulálunk jó megfejtőinknek. 

A következő heti kérdésünk hogy nevezik a farsang utolsó napját, amikor még nagy lakomákat tartanak?

 

A mai napon az 5. a osztály iskola rádiós műsorával emlékezünk iskolánk névadójára, Dózsa Györgyre és hagyományaink szerint a diákönkormányzat,  a közösség nevében a 2. szünetben, névadónk szobránál várja a diákságot egy rövid megemlékezésre és koszorúzásra.

 

Megköszönve a figyelmeteket, Márta néninek adom át a szót.

Judo diákolimpia

2018. február 17-én, Nemesvámoson a Vadhajtás SE szervezésében, a Veszprém Judo SE közreműködésével került megrendezésre a Megyei Judo Diák Olimpia és Meghívásos judo verseny.

13 klub 130 indulója küzdött az érmekért, és értékes helyezésekért.

A Veszprém Judo SE 27 fővel képviselte magát, és az alábbi Dózsa Iskolás eredmények születtek:

Diákolimpia helyezettek:

  1. helyezettek: Nagy Dorina,  Windischmann Botond,
  2. helyezettek: Nagy Tamás, 

Meghívásos judo verseny eredményei:

  1. helyezettek: Kuglics Márk
  2. helyezettek: Böröcz-Bacher Csenge, Horváth Eszter

Gratulálunk

Farsang az alsó tagozaton

2018. február 10-én szombat délelőtt tartottuk az alsó tagozatos farsangot.

Elsőként az osztályok műsorait láthattuk: a 4. c-sek az MKB indulóra táncoltak. A 2. b osztály Pinokkióit a 4.a matrózai követték. Ezután a 4.b-sek a Grease c. musicalből egy hangulatos zenei válogatásra táncoltak, majd a 2.a  Nagy ho-ho-horgászai következtek.  A 2.c tűzmanóinak táncát és a 3.b Jégvarázslatos előadását egy meglepetés produkció követte: a pedagógusok a Hegedűs a háztetőn c. darabból adtak elő egy táncos jelenetet. Minden műsorszám fantasztikus volt, amit természetesen hatalmas tapssal jutalmazott a közönség.

 

Ezt követte a jelmezes felvonulás, ahol –mint mindig – rengeteg ötletes jelmezt láthattunk. A legkreatívabbak évfolyamonként jutalmakat, illetve tortát kaptak.

 

Egyik volt diákunk, Szabó Dorottya és barátai vezetésével és segítségével az idén is nagyon sok kisgyereket sikerült táncra bírni. Természetesen volt táncverseny is, amit évfolyamonként díjaztunk. Ezután lehetett átvenni a tombolanyereményeket, különdíjakat, fődíjakat, valamint a belépőjegyek közül is sorsoltunk.

 

Mindezek közben volt csillámtetoválás, büfé és a szülőknek kávéház.

Szeretnénk megköszönni minden kedves szülőnek a részvételt, a segítséget, a felajánlásokat, a tombolatárgyakat, amivel gazdagították és színesítették gyermekeik farsangját.

 

Az alsós farsangról készült fényképek ide kattintva megtekinthetők

                                                                                 

Rácsainé Nyiri Andrea
                                                           alsós diákönkormányzatot segítő pedagógus

Itt a farsang állt a bál, a felsős farsang

Szerencsére az influenzajárvány sem tudta megakadályozni, hogy február 9-én, pénteken 16:30 órától kezdetét vegye a felső tagozatosoknak szervezett farsangunk. A tavalyi évhez képest úgy gondolom többen voltunk, s öröm volt látni az egykori dózsás diákjainkat is a farsangolók között. Szerintem jó kis mulatság volt, s örültünk, hogy mindenki kulturáltan tudta jól érezni magát az est folyamán.

 

Az farsangi mulatság zene-és hangulatfelelőse ez évben is Szalai Attila, egykori dózsás diákunk volt aki, mindent megtett azért, hogy a diáksereg jó hangulatban és kulturáltan remek zenékre szórakozhasson. Köszönet érte Attila!

Örültünk, hogy a jelmezversenyen 4 osztály, 5.a, 5.b, 7.c és a 8.a rendkívül ötletes csoportos jelmezzel és szórakoztató műsorral mutatkozott be ,  8 egyéni jelmezes is felvonult a népes közönség előtt. A beöltözött osztályok között a zsűri nem tudott és szeretett volna rangsort felállítani így valamennyi osztály egy-egy finom tortát valamint a 8. a jégpálya belépőt, a többiek tombola szelvényt, édességet vehetett át. A zsűri valamennyi egyéni jelmezest is jutalmazott. Közülük kiemelten is értékelte

 

A jelmezversenyt követően kezdetét vette a méltán népszerű csocsó és darts verseny, a karaoke és természetesen a büfé is várta a finom falatokra és hűsítőre vágyókat.

Mint a korábbi években, az idén is népszerű és látogatott volt a hangulatos tea és kávéház, ahol az 8. b osztály vállalta a házigazda szerepét.

A tombolán megnyerhető értékes jutalomtárgyak is sokakat csábítottak. Köszönet Sántha Titanilla, Német Petra, Szabó Szabina és lányoknak, Zalai Glória 8. c-s lányoknak, akik kezdetektől nagyon lelkesek voltak a tombolaárusításnál.

 

Ez évben is izgatott várakozás előzte meg a 18.30 órakor kezdődő tombolahúzást, melyhez a tanulókon és a diákönkormányzatunkon (torták és ajándéktárgyak) kívül a Segway Bakony Túra Kft., a Gusto13 Étterem, a Játékaréna , a Telekom Veszprém Kézilabda Club, a Petőfi Színház, Mátrix Számítástechnika, a Fiat Autószalon, Keller Cukrászat, a Dózsa Iskoláért Alapítvány ajánlott fel ajándékokat. Nagyon köszönjük értékes támogatásukat! Sok felsős diák is küldött tombolatárgyakat, neveiteket hamarosan olvashatjátok az iskola honlapján. Külön köszönet a diáksegítőknek, tanár kollegáknak, akik a tombolaárusításban, a helyszínek dekorálásában valamint berendezésében és lebonyolításban segítettek. Szeretném külön is megemlíteni Szilágyi Márk volt diákunkat, aki a tavalyi évben ballagott el a 8.b osztályból, s aki a felsős és alsós farsangon is nagy segítségünkre volt a rendezvény végéig ,köszönet Márknak a sok-sok értékes segítségéért.

 

A tombolahúzást követően jutalmaztuk a csocsó- és darts verseny helyezettjeit s este nyolcig még mindenki kedvére táncolhatott.

A farsangunk zavartalan előkészítését és sikeres lebonyolítását a Dózsa iskola tanári kara és dolgozói valamint a szülők segítették, külön köszönet a büfében szolgálatot vállaló anyukáknak és apukáknak.

A diákok véleménye szerint a február 9-ei felsős farsangunk változatos és sokszínű programokat kínált így mindenki talált kedvére való szórakozási lehetőséget, jó zenékre táncolhatott, dicsérték a büfé kínálatát, ötletesnek találták a jelmezeket.

 

A márciusi diáktanács ülésén még értékeljük a farsangot, ezért várjuk a jobbító szándékú javaslatokat és ötleteket. Kíváncsiak vagyunk a véleményeitekre, melyet az ötletládán keresztül szívesen fogadunk. Élménybeszámolótokat, fotóitokat megoszthatjátok a honlapunkon.

 

A felsős farsangon készült fényképek ide kattintva megtekinthetők

 

                                                        A szervező Diákönkormányzat nevében:

       Lambert Zsuzsanna

Felsős diákönkormányzatot segítő tanár

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ

2018.február 12.

 

Sziasztok kedves dózsás diáktársak! A sulirádió február 12-ai adását hallhatjátok. A hétvégét a farsang jegyében töltöttük, szerintem a dózsás farsangon remekül szórakoztunk, köszönhetően az alsós és felsős diákönkormányzatnak, a segítő tanároknak és szülőknek, egykori dózsás diáktársaknak és a felsős farsang hangulat felelősének, egykori diákunknak Szalai Attilának.

Kérünk Benneteket, aki szeretné a farsangon készült jelmezes fotóit ,videóit ,  élménybeszámolóját megosztani a honlapunkon, az küldje el azt iskolánk e-mail címre, amelyet a honlapunkon és a DÖK faliújságon is közzéteszünk.

 

Szép napot kívánok dózsás diákok! Csatlakozva Ádámhoz, ahogy magam is tapasztaltam kicsik és nagyok is remekül érezték magukat, ismét jó kis mulatság volt az ez évi dózsás farsang. Örültünk, hogy mindenki kulturáltan tudta jól érezni magát. Kíváncsiak vagyunk a véleményeitekre, melyet az ötletládán keresztül szívesen fogadunk. Ezúton szeretnénk megköszönni a diákság nevében valamennyi támogatónknak a tombola felajánlásokat. Sok diák is küldött értékes tombolatárgyakat. Külön köszönetemet fejezem ki a tombolaárusításban segítő Titanillának, Dorinának, Petrának és Szabinának a 8. c-ből, a tanár kollegáknak, az iskola valamennyi dolgozójának, a szülőknek és minden diáknak, akik a helyszínek dekorálásában, berendezésében és a lebonyolításban segédkeztek. Külön köszönet a Keller Cukrászatnak a finom tortákért és a Hungast- BakonyGasztnak az ízletes teáért.

 

Az elmúlt hónapban a 6. a osztályos lányok által feltett kérdésekre a négyből néhányan két kérdésre tudtak jó megfejtést adni,így sajnos most nem tudjuk őket jutalmazni. Ellenben a múlt heti kérdésemre, hogy mettől-meddig tart a farsangi időszak 12 jó megfejtés érkezett. A farsang vízkereszttől- ami január 6.-án van-  hamvazószerdáig tart. Különösen a sok helyes választ kaptunk a 4.a-soktól, ők Répási Gellért, Bogdán Dalma, Tóth Gergő, Érsek Mózes, Ender Ricsi és Karli Benedek, Hamerli Luca, Vámosi Ferdinánd, valamint Szilák Noémi a 3. á-ból, a 2.b-ből Horváth Liliána, Tóth-Fenyvesi Zoé és Knoll Henrietta.

 

Zsuzsa néni eheti kérdése a farsang témakörben a következő, melyik a legkedveltebb és legismertebb álarcos felvonulás hazánkban ?

A DÖK faliújságnál kihelyezett ZENEKONZERV dobozba várjuk a javaslataitokat ebben a hónapban lejátszandó zenékre.

 

Szép és mosolygós napot, élményekkel teli hetet kívánunk! Szeretettel köszöntjük Zsuzsa nénivel együtt a név- és születésnapjukat ezen a héten ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánva nekik!

Köszönjük a figyelmeteket és átadom a szót Márta néninek.

Pályaorientációs nap

Reflexió
4.a

A pályaorientációs napon a 4.a osztállyal a veszprémi Víziközmű Múzeumba látogattunk. A Vízműnél egy tanuló nagypapája dolgozik, az ő segítségével juthattunk el ide.

Előzetesen, az indulás előtt még beszélgettünk a gyerekkel a víz fontosságáról. Az interaktív tábla segítségével animációt néztünk meg a víz körforgásával kapcsolatban.

10 órakor találkoztunk a nagypapával és a Múzeumot bemutató Sarolta nénivel.

Bemutatták nekünk a berendezési tárgyakat, technológiákat, régen használt eszközöket.

A gyerekek megnézhették a víz útját a csövekben egy modell segítségével, amit vezetőnk be is kapcsolt nekik szemléltetés képen. Ezt a gyerekek nagyon élvezték.

Betekintést nyerhettek ezen területen dolgozó emberek munkájába, és hogy milyen eszközök segítették a munkájukat. Nagyon elcsodálkoztak, hogy milyen végzettséggel lehet a Vízműnél dolgozni: vízvezeték- és csőszerelő, villamos mérnök, építészmérnök…

Közel másfél órás látogatás után tértünk vissza az iskolába, ahol a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy csoportokban számoljanak be élményeikről.

Összességében nagyon hasznosnak és tanulságosnak tekinthetjük ezt a délelőttöt, hiszen a gyerekek megismerkedhettek egy igazán érdekes szakterülettel. Bízunk benne, hogy van akinek felkeltette az érdeklődését.

 

A reflexiók ide kattintva megtekinthetők

 

Osztályfőnökök:

                                                                                              Oszkó Beáta

                                                                                              Kovács Teréz Krisztina

 

Országos Logo verseny

KOZMA LÁSZLÓ XVI. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALAMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY 2017-2018-AS TANÉV 6. ÉVFOLYAM 1. FORDULÓ EREDMÉNYE  (országos szinten)

 

Nagy Benedek 6. c osztályos tanuló bekerült az országos elődöntőbe. Gratulálunk neki !

 

Országos Logo verseny 2018      I. fordulójából a megyei fordulójába beküldött tanulók névsora. Gratulálunk neki. Köszönjük Attila bácsi közreműködését és segítségét.

4. osztály: Pölös Petra, Kis Natália Éva, Tihanyi Gyöngyvér

5. osztály: Renácz Róbert 

6. osztály: Érsek Titusz, Marton Dániel, Grám Botond

7. osztály: Anisics Bendegúz, Németh Zoltán, Póta Dániel, Vajda Bálint

Ildi néni

 

Ovisuli Február 7-14-21-28.

ovisuli plakát ÁLTALÁNOS-1 ovisuli plakát NÉMET-1 ovisuli plakát TIA-1

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ

  1. február 05.

 

Sziasztok kedves dózsás diáktársak! A sulirádió február 5-i adását hallhatjátok. Szeretettel köszöntjük Zsuzsa nénivel együtt a héten név- és születésnapjukat ünneplő diákokat, sok örömet és boldogságot kívánva nekik.

 

Kedves felsős diákok! A február 9- ei felsős farsanggal kapcsolatosan néhány információ szeretnék megosztani veletek. Szívesen fogadunk tombolatárgyakat, melyet a főépület portáján adhattok le szerdáig. Kérünk Benneteket, hogy olyan tombolatárgyakat hozzatok, melyet ti is szívesen hazavinnétek. Örülnénk, ha tudnátok hozni vagy készíteni a farsangi dekorációt is (pld. lufi, girland stb.) Köszönjük a 8. c-s lányoknak a vállalást, ők 100 Ft-os áron árusítják majd a tombolát a farsang napján 18 óráig. Az idei évben is sok értékes nyeremény találhat gazdára. A belépőket 16 órától 400 Ft-os áron lehet vásárolni a főépület bejáratánál és szívesen fogadjuk a szülők segítségét is a büfében.

 

Zsuzsa néni kéri, azon osztályok diákjait vagy osztályfőnökeit, akik beöltöznek vagy műsorral készülnek, hogy a portán elhelyezett jelentkezési lapon előzetesen iratkozzanak fel a mai napon. A farsang napján már nem tudunk elfogadni jelentkezést.

 

Kedves 7. és 8. osztályos diákok! A Hevesy György kémiaversenyen induló 7. és 8. osztályos tanulókat a mai napon, a sulirádió adása után várja Niki néni az iskolai könyvtárban. 

Január 28-án megrendezett siófoki teremfoci bajnokságon Anisics Attila 2. c osztályos diákunk csapatával ezüstérmet szerzett.

 

A Bem matematikai verseny körzeti fordulóján Ondró Máté 2. c osztályos tanuló kiemelkedő, 1. helyezést ért el.

Köszönjük Kerékgyártó Fanni és Magyar Lili 6. a osztályos diákok állatvilág témakörben feltett érdekes kérdéseit, a múlt heti kérdést és a megfejtést Fannitól hallhatjuk. Az Okoskodó műveltségi játékunk értékelésére a jövő héten kerül sor, azon tanulókat jutalmazza a diákönkormányzat, akik legalább három kérdésre jó választ adtak a négy kérdésből. Nos halljuk az eheti Okoskodó megfejtését.

 

Melyik magyar kutyafajta tud a legjobban bárányokat terelni? A jó megfejtés a puli volt.

Nagyon örültem, hogy 38-an válaszoltak helyesen a kérdésemre. Sokan küldtek jó megfejtést a 2. a , 2. b, 6. b, és 5. a osztályból, neveitek hamarosan olvashatóak lesznek a diákönkormányzati faliújságunkon. Sajnáltuk, hogy néhányan nem írtátok teljes nevet, így őket nem tudtuk jó megfejtőként figyelembe venni.

 

Kedves diákok! Bán Misi bácsi ötlete nyomán ezen a héten megkezdődik az iskolarádió kísérleti adása, a ZENEKONZERV, februárban Misi bácsi szerkesztésében. E hét pénteken  az első szünetben egy dalt fogtok hallani, előtte pedig Göndör Dávid 8. A-s diák vezeti fel néhány szóval az elhangzó zenét. A diákönkormányzat szervezésében, a DÖK faliújságnál kihelyezett zenekonzerv dobozba várjuk javaslataitokat, hogy márciustól   milyen zenéket szeretnétek hallani. Kérünk Benneteket, hogy névvel, osztállyal tegyetek javaslatot, vállalva, hogy max. 5 mondatos ismertetőt is írtok majd a dalról vagy előadójáról.

 

Mivel a farsangi időszakban járunk még, így ebben a hónapban a farsang témakörben teszek fel nektek kérdéseket. Szívesen várjuk márciustól az alsó és felső tagozatból is az OKOSKODÓ fejtörőhöz a feladványaitokat.

Zsuzsa néni eheti kérdése mettől meddig tart a farsangi időszak?

 

Szép és mosolygós napot, jó farsangolást kívánunk nektek!

Megköszönve figyelmeteket, most átadom a szót Márta néninek.

Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum